Newton Stuart - Galashiels 198 km - Motorrit Schotland mei 2011

 

Handige links:

Interessante plaatsen op de route:

 

Route: Newcastle - Dunfirmline
Newcastle
Jedburgh
Kelso
Melrose
Peebles
Edinburgh
Dunfirmline

Route: Dunfirmline - Callander
Kirkcaldy
St Andrews
Crieff
The Trossachs
Callander

Route: Callander - Helensburg
Tarbet
Luss
Loch Lomond
Helensburg

Route: Helensburg - Newton Stuart
Kilmarnock
Ayr
Culzean Castle
Burns Heritage Trail
New Galloway
Newton Stuart

Route: Newton Stuart - Galashiels
Castle Douglas
Caetlaverock Castle
Sweethart Abbey
Dumfries
Selkirk
Galashiels

Route: Galashiels - Newcastle
Carlisle
Hadrian's Wall
Newcastle

 


B&B guesthouses:

 

Dag 1: Auld Mill House Hotel
Waardering overige hotels: >> klik hier. >> B&B zoeken

 


Links:

 

cursus fotograferen
sneeuwfiets
snowbike
reisverslag Sumatra
reisverslag Bali
reisverslag Schotland
koeien schilderen
legionellapreventie
Afrastering
Draadmatten
Dierenhandel
Kippenhok kopen
Verlichting
Fulfilment
Zoekmachine marketing

 

 


<< terug


 


» Newton Stuart - Galashiels 198 km

  


Oei! Het weerbericht is slecht. Een enorm front wordt verwacht vanuit westelijke richting, dus de route wordt aangepast! Dit was een bijzondere dag, want de hele dag hebben wij net voor de rand van het front gereden, en geen druppel regen gehad dus. Wel is dit een mooi voorbeeld van de toegevoegde waarde van het weerbericht! Een race richting Oostkust, nou ja, racen met 70 km dan! Weer langs de kust richting Dumfries. Vlak voor Dumfries reden wij langs Sweetheart Abbey, een ruļne, maar desondanks zeker de moeite waard om uitgebreid te bekijken! Opvallend was het prachtige gras dat groeide midden in de ruļne. Hans kreeg vast jeukende handjes voor een golfstok.
Een kopje koffie in Annan had gekund, alleen zaten wij net op een verkeerde weg richting Hadrians wall. Met twee Harleys is een Dual Carrigeway toch niet het meest plezante, maar het schoot wel lekker op. Wind in de rug, op zoek naar een muur. Overal stonden muurtjes? Welke was van Hadrian? Overal stonden bordjes, op zich niet zo gek, want de muur liep van de oostkust tot aan de westkust. Ooit gebouwd in de Romeinse tijd maar verrekte moeilijk om te vinden. Uiteindelijk kwamen wij aan bij een soort park, vrij hoog in de heuvels, waar even stevige wandeling recht omhoog, ons bracht bij “Eagle’s viewpoint”. De omschrijving was inderdaad accuraat, want vanaf dat punt, stonden wij praktisch op Hadrians Wall, met tientallen kilometers uitzicht over het Schotse Landschap, vanuit Engeland inmiddels, want daar staat de muur, althans wat er van over is. Het moet ooit een machtig gezicht geweest zijn, een soort enorme mini Chinese muur. Nu verdenk je praktisch ieder huis en iedere muur in die regio van diefstal. Want al die stenen lijken verdacht veel op het type steen waar Hadrians Wall van gemaakt was. De nieuwe functie van al die stenen is overigens een stuk meer bij de tijd, want Schotten buiten houden hoeft niet meer, dus wordt het nu gebruikt om de schapen binnen te houden.
Eindbestemming Hexham vandaag, of daar in de regio. Een mooie landelijke route heeft ons daar gebracht. Gukkig konen wij in Hexham geen slaapplaats vinden. Dus besloten wij meer de binnenlanden in te trekken, een beetje op een toeristische route . In Edmundbyers zagen wij een hotel/pub genaamd de “Punch Bowl”. Helaas geen kamers vrij, of gelukkig maar, want wij zijn doorverwezen naar Mrs. Brown, het laatste huis van het dorp, die misschien wel wat kon regelen. Nou en of! Mr. Brown (genaamd Bob Brown The Builder) verwees ons naar zijn vrouw, die daar toch echt de baas is! Een geweldige locatie, met grote vakantieunits, waar Hans zijn eigen ruimte heeft, en ik ook! Eindelijk hoef ik geen oordoppen meer in ’s nachts! Als een blok beton heb ik geslapen, terwijl ’s nachts flinke buien overtrokken die wij dus overdag niet in onze giegels zouden krijgen, een heerlijk gevoel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schotland:


 


Routes:


» 16-05-2011 Waddinxveen - IJmuiden 60 km

» 17-05-2011 Newcastle - Dunfirmline 232 km

» 18-05-2011 Dunfirmline - Callander 187 km

» 19-05-2011 Callander - Helensburg 160 km

» 20-05-2011 Helensburg - Newton Stuart 172 km

» 21-05-2011 Newton Stuart - Galashiels 198 km

» 22-05-2011 Galashiels - Newcastle 184 km

» 23-05-2011 IJmuiden - Waddinxveen 60 km


Districten in Schotland


get a life award


 © 2011 • zoekmachine marketing - Roswebdesign BV - sitemap

-

info@reisverslag-schotland.nl