Helensburg - Newton Stuart 172 km - Motorrit Schotland mei 2011

 

Handige links:

Interessante plaatsen op de route:


 


Route: Newcastle - Dunfirmline
Newcastle
Jedburgh
Kelso
Melrose
Peebles
Edinburgh
Dunfirmline

Route: Dunfirmline - Callander
Kirkcaldy
St Andrews
Crieff
The Trossachs
Callander

Route: Callander - Helensburg
Tarbet
Luss
Loch Lomond
Helensburg

Route: Helensburg - Newton Stuart
Kilmarnock
Ayr
Culzean Castle
Burns Heritage Trail
New Galloway
Newton Stuart

Route: Newton Stuart - Galashiels
Castle Douglas
Caetlaverock Castle
Sweethart Abbey
Dumfries
Selkirk
Galashiels

Route: Galashiels - Newcastle
Carlisle
Hadrian's Wall
Newcastle

 B&B guesthouses:


 


Dag 1: Auld Mill House Hotel
Waardering overige hotels: >> klik hier. >> B&B zoeken

 Links:


 


cursus fotograferen
sneeuwfiets
snowbike
reisverslag Sumatra
reisverslag Bali
reisverslag Schotland
koeien schilderen
legionellapreventie
Afrastering
Draadmatten
Dierenhandel
Kippenhok kopen
Verlichting
Fulfilment
Zoekmachine marketing

 


 << terug Helensburg - Newton Stuart 172 km

 

 


Het was gisteren even zoeken naar een goede plaats om te overnachten. Helensburgh gaf niet veel keus en ook niet een heel goed gevoel, dus even doorrijden nog. In Luss hadden wij meer succes, en zaten daar prima in een goed hotel, met uitzicht over Loch Lomond. Erg luxe allemaal. Glasgow stond niet op het lijstje bezienswaardigheden en mijn hand is niet van het gas geweest tot wij goed voorbij Glasgow waren. Daar begon dan ook de route langs de kust, met prachtige uitzichten over heuvels, afgewisseld met kilometers vrij zicht over zee. Deze route bracht ons langs Greenock en Saltcoats waar wij wat uitgebreider gestopt zijn voor lunch. Leuk havenstadje!
Verder zuidwaards langs de kust bracht ons ook bij Culzean Castle. Wat toch echt een lust voor het oog is! Opvallend is wel dat het bezoeken van “Scottish Heritage” iedere keer best wel duur is. Gelukkig denken de Schotten een beetje met ons mee en hoeven wij – of niet te betalen – of krijgen wij korting, omdat wij op mooie motoren rijden! Tja, geld voor een auto hadden wij immers niet.
Na Culzean Castle hebben wij een prachtige route gereden door Galloway Forest Park, onderdeel van de “Burns Heritage Trail”. Bossen, heuvel, konijntjes die net op tijd wegspringen, de met een duizelingwekkende snelheid van ongeveer 70 km pu zoeven wij relaxed door het landschap. Veel harder rijden is overigens niet verstandig, hoewel de wegen over het algemeen best ok zijn, was vooral op deze route veel los grint op de weg! Uitkijken dus.
Om toch het doel van deze reis niet te vergeten: “op aangename wijze onze roots verkennen” hadden wij de Tom Tom ingesteld op het dorpje “Ross”. Het was al rond een uur of 5 ’s middags, mooi avond zonnetje en dan slingeren door een ongekend mooi gebied! Als ik doodga en in de hemel mag komen, hoop ik dat die er zo uitziet! Een zeer lokaal weggetje bracht ons bij het einde van de wereld. Het dorpje Ross is zo klein dat er zelfs geen plaatsnaambordje bij staat, 2 huizen hooguit. Het laatste stuk weg onverhard. En binnen een fractie van een seconde was ik iets sterker in contact gekomen met Ross dan ik eigenlijk wilde. Alsof een sterk magnetische aantrekkingskracht mij en machine daar wilde houden klapte ik opeens om met motor en al. Met een helpend handje van Hans stond 500 kg weer overeind met meer schade aan mijn ego dan aan de motor. Tijd om te stoppen maar.
In Kirkcudbright konden wij geen B&B vinden, dus maar doorrijden tot wij wel wat zagen. Nabij Auchencairn vonden wij een boerderij, gerund door een Ierse dame, die een beetje bijverdient met B&B. Heel aardig, heel netjes, en een perfecte plek om te stoppen voor de dag. Even verderop in het dorpje hebben wij prima gegeten in de lokale pub, wat het enige plekje van leven was in de regio.
                                                                        Meer foto's >> klik hier


 


 

Schotland: Routes:


16-05-2011 Waddinxveen - IJmuiden 60 km

17-05-2011 Newcastle - Dunfirmline 232 km

18-05-2011 Dunfirmline - Callander 187 km

19-05-2011 Callander - Helensburg 160 km

20-05-2011 Helensburg - Newton Stuart 172 km

21-05-2011 Newton Stuart - Galashiels 198 km

22-05-2011 Galashiels - Newcastle 184 km

23-05-2011 IJmuiden - Waddinxveen 60 km


Districten in Schotland


get a life award


  2011 • zoekmachine marketing - Roswebdesign BV - sitemap

-

info@reisverslag-schotland.nl