Burns Heritage Trail - Motorrit Schotland mei 2011

 

Handige links:

Interessante plaatsen op de route:

 

Route: Newcastle - Dunfirmline
Newcastle
Jedburgh
Kelso
Melrose
Peebles
Edinburgh
Dunfirmline

Route: Dunfirmline - Callander
Kirkcaldy
St Andrews
Crieff
The Trossachs
Callander

Route: Callander - Helensburg
Tarbet
Luss
Loch Lomond
Helensburg

Route: Helensburg - Newton Stuart
Kilmarnock
Ayr
Culzean Castle
Burns Heritage Trail
New Galloway
Newton Stuart

Route: Newton Stuart - Galashiels
Castle Douglas
Caetlaverock Castle
Sweethart Abbey
Dumfries
Selkirk
Galashiels

Route: Galashiels - Newcastle
Carlisle
Hadrian's Wall
Newcastle

 


B&B guesthouses:

 

Dag 1: Auld Mill House Hotel
Waardering overige hotels: >> klik hier. >> B&B zoeken

 


Links:

 

cursus fotograferen
sneeuwfiets
snowbike
reisverslag Sumatra
reisverslag Bali
reisverslag Schotland
koeien schilderen
legionellapreventie
Afrastering
Draadmatten
Dierenhandel
Kippenhok kopen
Verlichting
Fulfilment
Zoekmachine marketing

 

  


 

Het mooie en bosrijke kust-graafschap Ayrshire ligt in het zuidwesten van Schotland, ten zuiden van de stad Glasgow. De regio kenmerkt zich door de prachtige 130 km afwisselende kustlijn, de rijke geschiedenis en de vele kastelen en ruïnes in het binnenland. Het landschap is gevarieerd, met zacht glooiende heuvels en beboste dalen. U kunt er een aantal prachtige landschappen tegenkomen.
Vele historische kastelen, o.a Culzean Castle en Dean Castle Vanwege de eeuwenlange strijd tussen de Engelsen en de Schotten vind u wel 40 kastelen in Ayrshire. Het bekendste kasteel is wel Culzean Castle. Een spectaculair 18e-eeuws kasteel van de architect Robert Adam met daarbij een landschapspark van 600 hectare in het beheer van de National Trust for Scotland. In Dean Castle vindt u een imposante verzameling wapentuig en muziek- instrumenten, aangevuld door een adembenemend landschapspark en tuinen. Bewonder de vele historische kastelen; misschien dwaalt er nog een spook rond!
Ayrshire: golfparadijs bij uitstekDe historische plaatsjes Ayr, Girvan en Ballantrae zijn een bezoek waard of gaat u naar één van de pittoreske vissersplaatsjes. Liever wat sportievers? Met 44 golfbanen is Ayrshire een waar paradijs om te golfen. Het gebied rondom Ayr staat bekend als 'de golfkust'. U vindt er ook de kampioenschapsbanen Troon, Turnberry en Prestwick, als ook de mooie golfbaan Brunston Castle. U kunt wandelen en fietsen door een glooiend heuvelland, door fraaie beboste rivierdalen en langs de ruige zeekust. Ook paardrijden en mountainbiken in de Schotse bossen zijn aanraders. Diverse watersporten zijn ook uiteraard ook mogelijk. Voor kinderen is Loudon Castle Theme Park leuk. Of bezoekt u in mei het Burns an' a' that! Festival, vol met entertainment.
De geschiedenis van Robert BurnsDe Burns Heritage Trail loopt langs alle plekken die met de beroemde Schotse dichter Robert Burns te maken hebben. In Burns National Heritage Park kunt u een bezoek brengen aan Burns Cottage (geboortehuis), The Auld Brig o'Doon (oude brug), Alloway Kirk (kerk) en de attractie de Tam o'Shanter Experience. Verder naar het oosten bij Mauchline liggen het Burns House Museum en het National Bruns Memorial (met mooi uitzicht vanaf de toren).
Het eiland Arran, "Schotland in het klein"Voor de west-kust ligt het eiland Arran, één van de zuidelijkste Schotse eilanden, waar u op één en dezelfde plek alle landschappen van Schotland tegelijk zal kunnen bewonderen. Arran ligt in de Firth of Clyde en is vanaf het vaste land met de ferry bereikbaar. U zal verbijsterd zijn over de ongelofelijke variëteit aan vergezichten vergeleken met zijn relatief kleine omvang. Bergen en bossen, stranden, prehistorische rotstekeningen, uitgestrekte kustlijnen, kastelen & tuinen, standing stones en zijn eigen whiskydistilleerderij. Brodick Castle heeft schitterende meubelstukken, een inspirerende tuin en landerijen met fantastische uitzichten en veel eekhoorns. Lochranza is misschien wel het meest aantrekkelijke dorp van Arran voor wat het uitzicht bereft. Omgeven door bergen kijkt het uit op de imposante ruïne van het kasteel van Lochranza, dramatisch gelegen op een landtong.
Arran is een paradijs voor wandelaars, mountainbikers en klimmers. De Arran Coastal Way, een 100 kilometer rondlopen route, is een aanrader voor wandelaars. De schilderachtige kleine havens zijn populair voor vissers en diverse watersporten (o.a kajakken, speedboot varen). Door de diversiteit aan landschappen komt u op het eiland veel verschillende dieren tegen (o.a arenden, bruinvissen, otters, herten, zeehonden, zeevogels). Ook is Arran befaamd om het grote aantal etenswaren dat er geproduceerd wordt. Volgt u de Isle of Arran Taste Trail en proef wat dit eiland aan lekkers te bieden heeft. Een bezoek aan Arran is zeer de moeite waard, u vindt alles wat Schotland zo bijzonder maakt op één prachtig eilandje.
Uitstapjes naar Glasgow, Edinburgh & Galloway Forest Park Een bezoek aan de gezellige stad Glasgow ligt binnen handbereik. Bewonder de architectuur of gaat u lekker winkelen in het levendige Glasgow, een echte winkelstad! Voor een dagtocht kunt u ook naar Edinburgh. De prachtige hoofdstad van Schotland wordt door velen beschouwd als één van de mooiste steden van Europa. De stad heeft voor een ieder iets boeiends te bieden. Edinburgh Castle, Royal Mile, Princes Street en Holyrood Palace zijn slechts een paar voorbeelden van bezienswaardigheden die hier zeker de moeite waard zijn! Genoeg te zien en doen vanuit uw Out! vakantiehuis of cottage.
Ook dichtbij liggen de graafschappen Dumfries & Galloway. U vindt ruige bergen en enorme valleien in Galloway Forest Park, leuk voor een dagtocht! Een andere mogelijkheid is het eiland Cumbrae. U vindt hier uitbundige fauna en prachtige uitzichten. U kunt het eiland in 1 dag rondfietsen. Ayrshire is makkelijk bereikbaar. Vlakbij de stad Ayr ligt Glasgow Prestwick Airport.

Burns Heritage Trail


 

 

 

Schotland:


 


Routes:


» 16-05-2011 Waddinxveen - IJmuiden 60 km

» 17-05-2011 Newcastle - Dunfirmline 232 km

» 18-05-2011 Dunfirmline - Callander 187 km

» 19-05-2011 Callander - Helensburg 160 km

» 20-05-2011 Helensburg - Newton Stuart 172 km

» 21-05-2011 Newton Stuart - Galashiels 198 km

» 22-05-2011 Galashiels - Newcastle 184 km

» 23-05-2011 IJmuiden - Waddinxveen 60 km


Districten in Schotland


get a life award


 © 2011 • zoekmachine marketing - Roswebdesign BV - sitemap

-

info@reisverslag-schotland.nl